Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Τσουνάμι λαθρομεταναστών φοβούνται οι Αρχές.

ImageΈντονο προβληματισμό προκαλούν στα στελέχη του υπουργείου ΠΡΟΠΟ οι πληροφορίες ότι επίκειται η απελευθέρωση 6-10.000 προσωρινά κρατούμενων λαθρομεταναστών από τις τουρκικές φυλακές σύμφωνα με την ιστοσελίδα Newsit.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα οι αρμόδιοι στην Ελλάδα αλλά και η Frontex φοβούνται την δημιουργία ενός τσουνάμι όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται από πολλαπλές ροές χιλιάδων λαθρομεταναστών που θα ξεσπάσουν ταυτόχρονα και θα χτυπήσουν απ' άκρη σ' άκρη τον Έβρο και την ανατολική νησιωτική χώρα, με συνέπεια να υπάρξει αδυναμία διαχείρισης του ζητήματος και καθολικής κατάρρευσης δομών και υποδομών.
Την ίδια στιγμή η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας παραμένει απελπιστική και εκρηκτική αφού σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τους εγκληματολόγους Νέστορ Κουράκης και Χριστίνα Ζαραφονίτου καταγράφεται η οδυνηρή πραγματικότητα που ζουν χιλιάδες Αθηναίοι που βιώνουν ακραίες καταστάσεις. Όπως προκύπτει από την έρευνα ποσοστό 85,1% των κατοίκων του κέντρου έχουν πέσει θύματα βίας, κλοπής π.χ. αρπαγής τσάντας ή χρημάτων ή διάρρηξης. Αξιοσημείωτο είναι το υψηλό ποσοστό, 75,7%, των ατόμων που δηλώνουν ότι φοβούνται να ζήσουν στην ίδια τους την πόλη.
Για την ακρίβεια το 75,7% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι ζουν υπό το καθεστώς του φόβου και το 70,4% δηλαδή επτά στους δέκα έχουν καταγγείλει στην αστυνομία περιστατικό εγκληματικότητας χωρίς όμως να έχει γίνει τίποτα. Οι μισοί περίπου από τους ερωτηθέντες δηλώνουν ότι θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους ενώ το 73,4% αρνούνται την οπλοκατοχή καθώς τη θεωρούν επικίνδυνη.
Αντίθετα, είναι πολύ υψηλά τα ποσοστά των κατοίκων που ζητούν αποτελεσματική αστυνόμευση. Οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες φοβάται ότι θα αποτελέσει τον επόμενο στόχο ενώ όπως δηλώνουν αποφεύγουν να κυκλοφορούν πολύ, κυκλοφορούν σε ώρες και σε σημεία που νιώθουν πιο ασφαλείς και όσο μπορούν προσπαθούν να μην εκτίθενται. Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στη Δυτική Αττική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου