Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Έλα ρε άτιμε απέναντί μου, για να δω αν έχει μείνει ίχνος Ελλάδας μέσα μου


70 χρόνια σε περίμενα
Έλα, ρε άτιμε. Έλα να τα πάρεις όλα. Και για όσα πάλεψαν οι πρόγονοί μου και για τα δύο μέτρα κήπο που μου άφησαν οι παππούδες μου. Έλα να πάρεις και τα μεροκάματα, τα σκληρά, που τα έβαζα στην άκρη για μια ώρα δύσκολη, εκείνη της αρρώστιας.
Έλα να τα πάρεις όλα. Πάρε και τον ήλιο που τόσο τον γουστάρεις για να λιάζουν οι συφιλιδικοί τα κορμιά τους αποκτώντας το μεσογειακό χρώμα που τόσο επιθυμούν και τόσο απεχθάνονται.
Πάρε ρε, και τις .....
θάλασσές μου να εξάγεις αέριο και τα ποτάμια μου να παράγεις ενέργεια φθηνή μόνο για την πάρτη σου. Πάρε και το γάλα των προβάτων μας και τα στάρια των κάμπων μας.

Το ξέρω που το πας, άτιμε. Το πας εκεί που πάντα ήθελες να το φθάσεις. Να καταστήσεις έναν λαό υπηρέτη. Να βλέπω απελπισμένες μεσόκοπες να βγάζουν μεροκάματο σε μπουρδέλα παραπήγματα ενώ οι πιο νέες να φεύγουν καραβιές για τα διεθνή καλογυαλισμένα μπουρδέλα σου.
Να βλέπω γέρους να πεθαίνουν από αφόρητο κρύο κλεισμένοι μέσα στα 20 τετραγωνικά λίγο πριν τους τα πάρεις κι αυτά ή από ασφυξία όταν θα τους κλείνεις τον διακόπτη από την συσκευή οξυγόνου λόγω ληξιπρόθεσμων λογαριασμών.
Να βλέπω 50ρηδες σε απόγνωση, 40ρηδες στις ουρές ανεργίας και 20ρηδες να λένε την ξενιτειά πατρίδα τους.
Να βλέπω τα παιδιά ως μελλοντικούς σκλάβους της Φάρμας των Ανθρώπων που χρόνια στήνεις και τώρα θα εγκαινιάσεις εκεί ακριβώς που ξεκίνησε ο Ανθρωπισμός.

Βλέπω που το πας. Δεν θα ρίξεις απλά το μεροκάματο στο 1 ευρώ την ημέρα για 18 ώρες δουλειάς. Θα μας κάνεις να χαιρόμαστε που ζούμε κι ας μην παίρνουμε ούτε το 1 ευρώ. Φτιάχνεις το νέο Νταχάου και αυτό θα είναι η ίδια μου η χώρα. Τα Νταχάου ποτέ δεν κλείνουν, απλά αναστέλλουν τις εργασίες τους, έτσι δεν είναι λουκανοθρεμμένε μου;

Έφθασε η ώρα να μπουν μπροστά οι μηχανές αυτού του τεράστιου κρεματορίου που θα έχει για οροφή τον ουρανό που λατρέψαμε και για πάτωμα το χώμα που μας έθρεψε.

Έλα, ρε άτιμε, πισώπλατα αυτή την φορά γιατί την προηγούμενη που ήρθες είχες τουλάχιστον τα κότσια να μου υψώσεις κατάμουτρα το όπλο και να μου πεις να σκύψω. Και είχα την επιλογή ή να σκύψω ή να πάρω τα βουνά. Τώρα όμως μού έχεις κλέψει και τα βουνά. Μου μένει λοιπόν να σκύψω χωρίς τον φόβο της σφαίρας που θα έβγαινε από το προτεταμένο σου όπλο.

Είναι τρελό να παραδίνομαι χωρίς να έχω πάρει εντολή για αυτό. Είναι τρελό να φοβάμαι μια σφαίρα που δεν υπάρχει. Πώς γίνεται να βλέπω μπροστά μου ένα όπλο που δεν υπάρχει;

Άτιμε, τα όπλα σου αυτή την φορά δεν έχουν κάνη, ούτε σκανδάλη. Τα λάδωνες όμως δεκαετίες ολόκληρες και έχουν τις φάτσες όλων αυτών των υπανθρώπων που βγάζουν ακόμα λόγους, που κάνουν κόμματα και παρακόμματα, που σφάζονται μπροστά στην κάμερα ενώ πίσω από αυτή στήνουν το σχέδιο για το πλιάτσικο που έχει ξεκινήσει.

Α, ρε άτιμε. Για αυτόν τον λόγο πέταγες ξεροκόμματα στα κομματόσκυλα της Ελλάδας. Για την στιγμή που θα τους έδινες την εντολή να κάνουν επίθεση πισώπλατα στον ίδιο λαό που τους έδινε τις ελπίδες του μέσα από ένα σταυρωμένο κωλόχαρτο.

Έλα, ρε μπούλη του Βορρά, να με συμμορφώσεις, να με κάνεις ευρωπαϊκό είδος, να φτιάχνομαι με Μότσαρτ και όχι να κλαίω όταν ακούω κλαρίνο. Να νιώθω «πολιτισμένος» με προθήκες Μουσείων και όχι με τους σπαρμένους κίονες στα χωράφια μας, που κράτησαν όλον τον δήθεν σου πολιτισμό. Έλα να σε πάω τελευταία βόλτα στα πατρικά μας να μυρίσεις την ακόμα καμμένη πέτρα των σπιτιών από τον πολιτισμό των δικών σου προγόνων.

Έλα να με κάνεις άνθρωπο εμένα, τον γύφτο του Νότου. Έλα για να δω αν τελικά έχει μείνει ίχνος Ελλάδας μέσα μου. Έλα ρε, για να μου αποδείξεις αν το μαχαίρι του παππού μου είχε τα αποτελέσματα που μου περιέγραφε ή ήταν ένα παραμύθι για να κάνω όνειρα κόκκινα.

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Νικόλαος Πλαστήρας από το 1922,πολύ επίκαιρος σήμερα!!!!!!!!




Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ προς τον πρέσβη της Αγγλίας Sir Francis Oswald Lindley* (1922), όταν , του ζητούσε επίμονα και με απειλές κατά της χώρας μας, να μην καταδικάσει τους Έξη (6) υπεύθυνους (πολιτικούς & αρχιστράτηγο) της Μικρασιατικής Εκστρατείας, ο Πλαστήρας απήντησε:

«Η Ελλάς υπήρξε τίμια Σύμμαχος της Αγγλιας. Την εγκαταλείψατε αλλά εκείνη συνέχισε μόνη τον αγώνα. Είδε τους πληθυσμούς της να σφαγιάζονται, την ελληνική γη να ακρωτηριάζεται. Μπορεί να ζήσει και μόνη. Και αν καταρρεύσει θα στήσουμε στον Κάβο Μαλέα μιά πινακίδα που θα γράφει, πως εδώ ανθούσε κάποτε ένας πολιτισμός, που κατέστρεψαν οι Δυτικές Δυνάμεις, με πρωταγωνίστρια την Αγγλία. Αυτό να διαβιβάσεις στη Κυβέρνησή σου. Τελειώσαμε κύριε. Δεν έχουμε τίποτα άλλο να πούμε. Πηγαίνετε!»

Ποιος ήταν ο Ν.Πλαστήρας;Αν και δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις συνοπτικά:

Ο Στρατηγός Νικόλαος Πλαστήρας.Ο «τρόμος και ο φόβος» του Τουρκικού Στρατού. Ο «χειρότερος εφιάλτης» του Κεμάλ Ατατούρκ και του Ισμέτ Πασά. Ο «Μαύρος Καβαλάρης», (ο «καραμπιμπέρ» όπως τον έλεγαν οι Τούρκοι), ο Αντισυνταγματάρχης Διοικητής του ένδοξου 5/42 Συντάγματος Ευζώνων (του «σεϊτάν ασκέρ» κατά τους Τούρκους).

Ο άνδρας εκείνος που με την ανδρεία του και την παλλικαριά των πολεμιστών του, που ο ίδιος ενέπνεε, ανάγκασε τον Διοικητή της 57ης Τουρκικής Μεραρχίας Πεζικού, Ρεσάτ Μπέη, να αυτοκτονήσει, διότι δεν κατάφερε μέσα στην γενική υποχώρηση του Ελληνικού Στρατού να καταλάβει το ύψωμα 1310-Ερικνέν του Χασάν Μπέλ, το οποίο το υπερασπίζονταν οι Τσολιάδες του 5/42 και ο Διοικητής τους, ο Αντισυνταγματάρχης Νικόλαος Πλαστήρας.

Ο ήρωας της μάχης του Σαλιχλή και σωτήρας των προσφύγων της Φιλαδέλφειας (γιά την οποία μάχη δεν αναφέρεται τίποτα στα σχολικά βιβλία). Ο απαράμιλλος Ελληνας, που παρόλο το γεγονός ότι έφτασε να κυβερνήσει πολλές φορές την Ελλάδα, σαν Πρωθυπουργός, πέθανε με μοναδική περιουσία ένα κρεββάτι και ένα μικρό κομμάτι γης, που άφησε προίκα στην ψυχοκόρη του (ορφανή προσφυγοπούλα από την Προύσσα, που ο ίδιος υιοθέτησε κατά την διάρκεια της εκστρατείας), σε αντίθεση με τους κυβερνώντες του σήμερα.

Το αιώνιο δίλημμα: «Μεταξάς ή Τσολάκογλου;»..


Ο Τσολάκογλου επικαλέστηκε πως ό,τι έκανε, το έκανε για να γλιτώσει το στρατό και το λαό από τη μάταιη αιματοχυσία, όμως ο λαός δεν γιορτάζει την 28η Οκτωβρίου τη «σωτηρία» που του προσέφερε ο Τσολάκογλου, αλλά τη θυσία που του προσέφερε ο Μεταξάς.

Το γνωρίζει πολύ καλά ο Αντώνης Σαμαράς, ότι η ιστορία γράφεται με τα μεγάλα «ΟΧΙ» της θυσίας και όχι με τα «ΝΑΙ» της σωτηρίας.

Ας δούμε με λίγες λέξεις τι έκαναν αυτοί οι δύο Έλληνες…

ΜΕΤΑΞΑΣ

Στις 28 Οκτωβρίου του 1940, στις 3 π.μ., ο Ιταλός πρέσβης επισκέφθηκε τον Μεταξά και του έδωσε τελεσίγραφο, με το οποίο ζητούσε να επιτραπεί η είσοδος των ιταλικών δυνάμεων στην Ελλάδα. Ο Μεταξάς αρνήθηκε να υπακούσει στο ιταλικό τελεσίγραφο για ελεύθερη είσοδο των ιταλικών στρατευμάτων στην Ελλάδα.

Ο Γεώργιος Σεφέρης θα γράψει έναν χρόνο αργότερα: «Όταν ήρθε η 28η, δεν μπόρεσε να ιδεί ότι… τότε μόνο, και όχι στις εορτές του Σταδίου, ολόκληρος ο λαός ήταν μαζί του, μαζί με την απάντηση που έδωσε στον Grazzi την αυγή. Δεν μπόρεσε να καταλάβει ότι η ημέρα εκείνη δεν επικύρωνε αλλά καταργούσε την 4η Αυγούστου».

ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ

Μετά την κατάρρευση του Μετώπου, ο Τσολάκογλου, κρίνοντας ότι η παραπέρα αντίσταση του ελληνικού στρατού ήταν μάταιη, στις 20 Απριλίου 1941, ημέρα του Πάσχα, σε συνεννόηση με τον διοικητή του Α΄ Σώματος Στρατού, αντιστράτηγο Παναγιώτη Δεμέστιχα, τον διοικητή του Β΄ Σώματος Στρατού, αντιστράτηγο Γεώργιο Μπάκο, και τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων Σπυρίδωνα, κατάργησε πραξικοπηματικά τον διοικητή Στρατιάς Ηπείρου Ιωάννη Πιτσίκα, ανέλαβε ο ίδιος διοικητής της Στρατιάς και υπέγραψε πρωτόκολλο ανακωχής με τον διοικητή της 1ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Ες-Ες, υποστράτηγο Γιόζεφ Ντήτριχ, στο Βοτονόσι του Μετσόβου.

Την επόμενη ημέρα (21 Απριλίου) στην Λάρισα, ο Τσολάκογλου, «υπό το κράτος βίας», υπέγραψε ως διοικητής της Ελληνικής Στρατιάς Ηπείρου και Μακεδονίας την άνευ όρων παράδοση του Ελληνικού Στρατού στους Γερμανούς. Εκ μέρους των Γερμανών, το πρωτόκολλο της παράδοσης συνυπέγραψε ο αρχηγός των γερμανικών στρατευμάτων στην Ελλάδα, στρατηγός φον Γκράιφφενμπεργκ.

Στις 23 Απριλίου, ο Τσολάκογλου αναγκάσθηκε να υπογράψει στην Θεσσαλονίκη και τρίτο πρωτόκολλο με τον Γερμανό στρατηγό Αlfred Jodl και τον Ιταλό στρατηγό Alberto Ferrero, για να ικανοποιηθεί και το γόητρο των Ιταλών.

Βλέπουμε λοιπόν ότι όταν αρχίζει κάποιος να υποκύπτει στη Γερμανία, τότε θα υποκύπτει κάθε μέρα.

Ως επιβράβευση των ενεργειών του, στις 30 Απριλίου του 1941 και ώρα 11 το πρωί ο Τσολάκογλου, χωρίς την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Χρύσανθου, που είχε αρνηθεί να τον ορκίσει, ορκίσθηκε από μόνος του πρωθυπουργός στα Παλαιά Ανάκτορα, (σημερινή Βουλή), παρουσία των ανωτάτων διοικητών των δυνάμεων κατοχής.

Μετά την απελευθέρωση, ο Τσολάκογλου συνελήφθη και παραπέμφθηκε στο Ειδικό Δικαστήριο το οποίο τον καταδίκασε σε θάνατο. Τελικά η ποινή του μετατράπηκε σε ισόβια κάθειρξη.

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Oι πολιτικές "Θερμοπύλες" της Δημοκρατίας και η ήττα της Ν.Δ


Δυστυχώς σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο «σφραγίστηκε» η ήττα της Δημοκρατίας και για πρώτη φορά μετά από το 1974 καταλαμβάνει την ηγεσία της χώρας ένας πρωθυπουργός,ο Λ.Παπαδήμος, που επιβλήθηκε εν ψυχρώ από το εξωτερικό από οικονομικά και από εξωθεσμικά κέντρα μετά από λυσσαλέο πόλεμο της διαπλοκής υπέρ του.
Πρόκειται για τις «πολιτικές Θερμοπύλες» της Δημοκρατίας, όπου οι λίγοι που ενεργά αντιστάθηκαν στο αυτονόητο, ηττήθηκαν, λόγω ενός Εφιάλτη που έδωσε την δυνατότητα στους Μήδους να διαβούν.

Επειδή όμως πάντα τις Θερμοπύλες τις ακολουθεί η Σαλαμίνα, ας ετοιμαστούν οι Έλληνες πολίτες για μια νέα ακόμα πιο σκληρή μάχη, μεγαλύτερη σε διάρκεια, με τελικό τρόπαιο την Δημοκρατία των Πολιτών και μια ελεύθερη χώρα ή τουλάχιστον περισσότερο ελεύθερη από αυτή που θα είναι από σήμερα και μέχρι να πέσει η έξωθεν επιβληθείσα πολιτική ηγεσία.

Σε ό,τι αφορά την ουσία, αυτή η νέα κυβέρνηση, κάθε μέρα που θα περνάει, θα κλυδωνίζεται ακόμα περισσότερο. Το κακό για τη Ν.Δ. και τον Α.Σαμαρά είναι ότι και κάποια στιγμή «να δει το φως» και αποσύρει την στήριξη στη νέα κυβέρνηση, θα υπάρχουν οι Κ.Ο. του ΛΑΟΣ και του ΠΑΣΟΚ που θα τον στηρίζουν.

Βέβαια ανοιχτά μένουν τα ζητήματα των όρων, οι οποίοι δεν θα είναι κρυφοί. Αν δούμε καθαρά πολιτικά πρόσωπα από τη Ν.Δ. στη κυβέρνηση, σημαίνει ότι έχει αποδεχθεί τους όρους του Λ.Παπαδήμου (εκλογές, κάποια στιγμή στο… απώτερο μέλλον, πολιτικά πρόσωπα στην κυβέρνηση, να υπογράψει την δήλωση που θέλει ο Όλι Ρεν κλπ). Συνολικά…

Από εκεί και πέρα το ΛΑΟΣ και προσωπικά ο Γ.Καρατζαφέρης, επικουρούμενος βέβαια και από τα ΜΜΕ έχει επιτύχει μια τεράστια νίκη σε βάρος του Γ.Παπανδρέου, αλλά κυρίως σε βάρος του Α.Σαμαρά. Αυτό, παρά τον ανορθόδοξο τρόπο που το πέτυχε με την χθεσινή «θεατρική» αποχώρησή του από το Προεδρικό που πυροδότησε τις εξελίξεις, είναι αναμφισβήτητο. Άλλωστε σήμερα οι μάχες κερδίζονται από τις «ειδικές δυνάμεις» και λιγότερο από το απλό πεζικό.

Ο Α.Σαμαράς κατάφερε μέσα σε δέκα ημέρες μόλις, από την ημέρα που εξαγγέλθηκε το δημοψήφισμα μέχρι τώρα, να απωλέσει όλη του την δυναμική με έναν τρόπο που πρέπει να διδάσκεται ως case study στο πολιτικό τμήμα της Νομικής: «Πώς να χάσετε μια πρωθυπουργία ενώ είστε ο μόνος που τρέχει στην κούρσα».

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑΤΑ. ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 48 ΩΡΕΣ ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.


Απο προχθες το βραδυ βρισκεται σε εξελιξη ενα τεραστιο σχεδιο χειραγωγησης των Ελληνων.

Αυτοι που ειδαν την διογκουμενη οργη του Ελληνα ετοιμη να πεσει στα κεφαλια τους, εβαλαν σε λειτουργια (ξανα, για μια φορα ακομη μετα τα γεγονοτα του Ιουνιου) ενα τεραστιο σχεδιο παραπληροφορησης και....
αποπροσανατολισμου.

ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ:

Ο ΓΑΠ
Ο ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ
Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕ
ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΕΣ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ
Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΝΤΟΡΑ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΓΑΠ
ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΠΟΥ (Ω ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΣ!) ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΙΠΟΤΑ


Ο στοχος ειναι ενας και μοναδικος:

ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΣΠΑΣΕΙ Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΗΣ.
ΝΑ ΚΑΤΑΠΝΙΓΕΙ.
ΝΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΤΕΙ.

ΝΑ ΜΗΝ ΟΔΗΓΗΘΟΥΜΕ ΣΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΑΚΟΜΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
Μια κυβερνηση η οποια προφανως δεν μπορει να κυβερνησει λογω της λαικης αγανακτισης, αλλα το συμβολαιο θανατου που εχει υπογραψει δεν εχει ολοκληρωθει ακομη.

ΝΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ 26ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ, Η ΕΦΕΔΡΕΙΑ, Η ΑΝΕΡΓΙΑ.

Το τυρακι το τσιμπησαμε ολοι και νομισαμε οτι ηρθε το τελος του ΓΑΠ και των ανδρεικελων του.
Συσσωμη η αντιπολιτευση ζητα εκλογες και θεωρει οτι εφθασε η ωρα.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΕΤΣΙ.
Και θα αργησει πολυ ακομη.

ΠΡΟΣΟΧΗ.

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΜΕΓΑΛΟ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΒΕΙ Η ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΑΣ ΑΚΟΜΗ.

Ισως ακομη και σημερα στην περιβοητη συνοδο των G-20, για την οποια απο πολυ καιρο πριν εχουν προαναγγειλει πραγματα.

Η Δημοκρατια και η Πατριδα διατρεχουν τεραστιο κινδυνο αυτη την στιγμη.

Βρισκεται σε εξελιξη ενα τεραστιο σχεδιο διασωσης της σαπιας πολιτικης μαφιας της μεταπολιτευσης.

Βρισκεται σε εξελιξη ενα τεραστιο σχεδιο οριστικης διανομης της Ελλαδος.

Η Ελλαδα αυτη την στιγμη εχει δικτατορια.

ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΣΑΣ ΠΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 48 ωρες, ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΨΕΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ.
Ειναι ολοι στο κολπο και ειναι αγνωστο που μας οδηγουν.