Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

“Σφαλιάρα” ΓΕΕΘΑ σε Πάγκαλο: “Δεν Εκτελούμε Παράνομες Διαταγές”!


«Κόκκινο» ανάβουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στα σχέδια της κυβέρνησης που εκφράζονται δια του αντιπροέδρου της, Θεόδωρου Πάγκαλου, που τις προορίζουν να υπερασπίσουν τις … τράπεζες, όπως δήλωσε στην ισπανική εφημερία «Ελ Μούντο» σε περίπτωση που ξεσπάσουν ταραχές μετά από ενδεχόμενη χρεοκοπία της χώρας, μετά από ενδεχόμενη καταψήφιση του Μεσοπρόθεσμο και μη λήψης της 5ης δόση του δανείου των 110 δισ. ευρώ.
Και μάλιστα πέρα από τις αρχικές του δηλώσεις χθες στην Βουλή υπαινίχθηκε εμμέσως πλην σαφώς ότι θα μπορούσαν ακόμα και να στρέψουν τα όπλα τους κατά των Ελλήνων πολιτών, όπως συνέβη στην Αργεντινή με αποτέλεσμα 42 νεκρούς.

Σε δήλωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) ξεκαθαρίζεται ότι «Εκτελούμε μόνο τις εντολές που προβλέπονται και ορίζονται από το Σύνταγμα στο οποίο έχουμε ορκιστεί πίστη και αφοσίωση».

Στο ερώτημα προς το ΓΕΕΘΑ,«Τι θα πράξουν οι Ένοπλες Δυνάμεις σε περίπτωση που λάβουν εντολή από την πολιτική ηγεσία να επιχειρήσουν στο εσωτερικό της χώρας σε αποστολές καταστολής, ένα ενδεχόμενο το οποίο άφησε ανοικτό ο άντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλος;»

Και η απάντηση δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρανόησης. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν πρόκειται να πειθαρχήσουν σε καμία πολιτική εντολή της οποίας το περιεχόμενο θα είναι αντίθετο με όσα ορίζει το Σύνταγμα της χώρας και ο ρόλος για το οποίο προορίζονται που είναι ένας και μοναδικός: Η υπεράσπιση της εδαφικής μας ακεραιότητας και των δικαιωμάτων της χώρας σε γη αέρα και θάλασσα.


«Δεν μπορεί να υπάρξει τέτοια εντολή γιατί έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το Σύνταγμα της χώρας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν συγκεκριμένο ρόλο, ο οποίος περιγράφεται με ακρίβεια στο Σύνταγμα, κάτι που τόνισε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, μόλις εχθες.

Δεν μπορούν να δεχθούν να εκτελέσουν διαταγές οι οποίες εντολές βρίσκονται σε ευθεία αντίθεση με τον υπέρτατο νόμο της χώρας, του Συντάγματος. Αποστολή τους είναι η υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας έναντι έξωθεν απειλών. Δυνάμεθα να λειτουργούμε αποκλειστικά εντός των ορίων του Συντάγματος».

Τα «αντιπαραγωγικά», όπως τα έχει χαρακτηρίσει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ.Πάγκαλος, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, αρνούνται, λοιπόν, να συνταχθούν ακόμα και θεωρητικά στα όποια σχέδια της κυβέρνησης για εμπλοκή τους σε αποστολές εσωτερικής ασφάλειας και να στρέψουν τις κάννες των τανκς κατά Ελλήνων πολιτών.

Πρακτικά, αρνούνται και να συμμετάσχουν στο παιχνίδι του τρόμου που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση εμπλέκοντας τις Ένοπλες Δυνάμεις, με στόχο την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Δημοσιονομικού Προγράμματος που οδηγεί στην εξαθλίωση περισσότερο απ’όλους τα ίδια τα στελέχη των Ε.Δ. που διαβιούν σε επίπεδα κάτω από τα όρια της αξιοπρέπειας, ειδικά τα μέσα και τα κατώτερα στελέχη…

Ενδιαφέρον έχει και η προσέγγιση ανωτάτου αξιωματικού του ΓΕΣ στο θέμα: «Αν μου ζητήσουν να στείλω άρματα για να προστατέψω τράπεζες, θα στείλω, αλλά θα είμαι κι εγώ μέσα και το πρώτο βλήμα θα το ρίξω … στην τράπεζα! Να είστε σίγουροι γι’ αυτό!»

OLLI REHN : «ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ.» ΔΗΛΑΔΗ ;;;;

Σε αποψινή δήλωσή του ο επίτροπος Olli Rehn αναφέρθηκε στην ανάγκη υπερψηφίσεως του μεσοπροθέσμου, ώστε να αποφευχθεί η ΑΜΕΣΟΣ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ της Ελλάδος. Η αναφορά αυτή έγινε ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ , έτσι ώστε δεν επιδέχεται παρερμηνεία ἤ επίκληση εσφαλμένης διατυπώσεως. Δηλαδή, σύμφωνα με την σημαντική αυτή δήλωση, η χώρα μας αργά ἤ γρήγορα θα χρεωκοπήσει !!!! Ας το έχουν υπ’ όψη τους οι 155 «πρόθυμοι», που σε λίγες ώρες θα πουν ΝΑΙ στο μεσοπρόθεσμο. Και ας ξαναδούν τον πίνακα που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο που καλούνται να υπερψηφίσουν.
Το χρέος μας το 2009 ανήρχετο σε 298, 7 δις
Το χρέος μας το 2015 θα ανέλθει σε 401,3 δις
Το χρέος μας το 2009 αντιπροσώπευε το 127,1% του ΑΕΠ
Το χρέος μας το 2015 θα αντιπροσωπεύει το 159,3% του ΑΕΠ
Αν μάλιστα δανειστούμε άλλα 120 δις, όπως περηφανεύεται ο ιός της Μαργαρίτας, τότε καταλαβαίνει ο καθένας που οδηγούμεθα.
Τελευταία προειδοποίηση προς τους 155:
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ, ΟΥΔΕΝ ΛΑΘΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ.
Είθε ο Θεός να τους φωτίσει και να απορρίψουν το μεσοπρόθεσμο. Είθε ο Θεός να μας φωτίσει ώστε να τους αντιμετωπίσουμε με ήπιο τρόπο, σε περίπτωση που, παρά την δεδηλωμένη αντίθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων, θελήσουν να πουν ναι στην κομματική πειθαρχεία και στην οριστική καταδίκη της Ελλάδος.
Α.Α.
Ακολουθεί αυτούσια η δήλωση του κ. Olli Rehn
Brussels, 28 June 2011
Statement of Commissioner Olli Rehn on Greece
This week Greece faces a critical juncture. Both the future of the country and financial stability in Europe are at stake. I fully respect the prerogatives and the sovereignty of the Greek Parliament in the ongoing debate. And I trust that the Greek political leaders
are fully aware of the responsibility that lies on their shoulders to avoid default.The only way to avoid immediate default is for Parliament to endorse the revised economic programme. The programme includes both the medium-term fiscal strategy and the
privatisation programme. They must be approved if the next tranche of financial assistance is to be released.To those who speculate about other options, let me say this clearly: there is no Plan B to avoid default.
The European Union continues to be ready to support Greece. But Europe can only help Greece if Greece helps itself.
While this week’s Parliamentary vote is crucial to avoid immediate default, Greece and its European partners need to focus on enhancing sustainable growth. The initiative of President Barroso to use of structural funds for investment in a front-loaded manner responds to that objective. The Greek Memorandum also includes several measures to enhance growth through structural reforms in product and labour markets, and by opening up previously closed professions.The preparation of a new programme will intensify in the coming weeks. I believe that the constructive proposals coming from different sectors of Greek society need to be listened to and taken into account. It is vital to build a broader societal consensus and cross-party agreement on the reforms
needed to put Greece back on a path of growth and sustainable development.
This is also about social justice. One crucial challenge is to fight tax evasion and encourage real entrepreneurship that supports honest work. I therefore support the Government’s objective of reforming and simplifying the tax system from this autumn. The reform should aim to simplify the tax code, broaden the tax base and reduce tax rates in a fiscally neutral way. If the
expenditure containment objectives are achieved and surpassed, this will then pave the way for a more growth-friendly tax system.
All in all, the Greek people and their democratic representatives now face a critical choice. Reforming the economy is certainly challenging, but it remains a far better alternative than a default, which would hit the most disadvantaged and vulnerable hardest. I therefore call on Greece’s political leaders to assume this responsibility, and at the same time to look for next steps and to create a
necessary political consensus, taking the whole nation forward to overcome the current challenges.

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Financial Times: «Έλληνες βουλευτές, ίσως πρέπει να πείτε όχι στο Μεσοπρόθεσμο»!


Άρθρο κόλαφο όσον αφορά τις πρακτικές του ΔΝΤ στη χώρα μας αποτελεί αυτό του Wolfgang Münchau που δημοσιεύτηκε σήμερα νωρίς το πρωί στους Financial Times.
Κατακρίνει ευθέως τους χειρισμούς της Τρόικας στη χώρα μας τονίζοντας πώς ναι μεν αρχικά επιβάλλονταν μια δημοσιονομική λιτότητα στην Ελλάδα αλλά εν συνεχεία τα μέτρα που.....
ελήφθησαν και λαμβάνονται είναι εκτός πλαισίου και δεν βοηθούν στην ανάπτυξη της χώρας.
Μάλιστα δεν διστάζει να χαρακτηρίσει τη στάση του ΔΝΤ απέναντι στη χώρα μας ως οικονομικά επικίνδυνη και πολιτικά ανεύθυνη.

Αναφέρει πως κανείς δεν μπορεί τελικά να κατηγορήσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης που αντιτάσσονται στη ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, γιατί απλούστατα δεν υπάρχουν οικονομικά επιχειρήματα να τους αντικρούσεις, ενώ δεν παραλείπει να τονίσει πως στη Βουλή της Ελλάδας αναμένεται να ξεκινήσει η πιο σημαντική κοινοβουλευτική συζήτηση στη σύγχρονη ιστορία της χώρας.
Και συνεχίζει…
Εύλογα οι Έλληνες είναι επιφυλακτικοί με τη λιτότητα. Θα μπορούσαν να την αποδεχτούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, εάν έβλεπαν όμως τις όποιες πιθανότητες επιτυχίας. Την ώρα που απότυχε το πρώτο μνημόνιο θα αποτύχει και το δεύτερο. Κάνουν το ίδιο λάθος ξανά. Και είναι ικανοί να το κάνουν και στο μέλλον. Αυτό θα καταστρέψει τις όποιες πιθανότητες επιτυχίας υπάρχουν για τους Έλληνες.
Στη περίπτωση που οι Έλληνες βουλευτές ψηφίσουν «ΟΧΙ» σχετικά με το Μεσοπρόθεσμο, η Ελλάδα το πιθανότερο είναι να πτωχεύσει αύριο. Στη περίπτωση που οι Έλληνες βουλευτές ψηφίσουν «ΝΑΙ» στο Μεσοπρόθεσμο η Ελλάδα θα πτωχεύσει το αργότερο το 2012.
Οι Έλληνες βουλευτές καλούνται να επιλέξουν μεταξύ ενός ψέματος και μιας καταστροφής. Δεδομένων των όσων διακυβεύονται, η ΕΕ και το ΔΝΤ δεν θα έπρεπε να είχαν βάλει την Ελλάδα σε αυτή τη δοκιμασία.
GEOPOLITICS & DAILY NEWS

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Οι Σπαρτιάτες στην πορεία τους προς την Αθήνα…

Οι αγανακτισμένοι Σπαρτιάτες αντιδρούν στο ξεπούλημα της Ελλάδας και κατ’ επέκταση της Ευρώπης και με σύμβολό τους το διάσημο αρχαιοσπαρτιατικό ψηφιδωτό της “Αρπαγής της Ευρώπης” πραγματοποιούν μια συμβολική πορεία από τη Σπάρτη στην Αθήνα.
Σημείο εκκίνησης…
το άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη την Κυριακή 19 Ιουνίου 2011 και ώρα 8 μμ με προβλεπόμενη άφιξη στην Αθήνα και στην πλατεία Συντάγματος την Τετάρτη 22 Ιουνίου.
http://www.youtube.com/watch?v=G7lU40IA2BE&feature=player_embedded#at=22

Γουδί 2011…




Κωνσταντινούπολη , 1920…..

Τούρκοι ασελγούν στην κόρη και την γυναίκα του Άγγλου Πρόξενου μπροστά στα ίδια του τα μάτια…….

Και η κυβέρνηση της Αγγλίας του ζητά να μην προχωρήσει σε μηνύσεις για να μην χαλάσουν οι διπλωματικές σχέσεις τους……

Κι αυτός υποκύπτει…

… μέχρι εκεί έφτανε η τσίπα τους…… μέχρι εκεί έφτανε η αναξιοπρέπειά του…..

Αθήνα, Γουδί 1922…

Μετά την Μικρασιατική καταστροφή οι καταδικασμένοι «εις θάνατον» πολιτικοί και στρατιωτικοί στήνονται στον τοίχο…..

Γίνεται καταμέτρηση των στρατιωτών που απαρτίζουν το εκτελεστικό απόσπασμα που ετοιμάζεται να εκτελέσει τους πολιτικούς και στρατιωτικούς που κρίθηκαν ένοχοι για «εσχάτη προδοσία»…..

Μόνο που αντί για δέκα στρατιώτες μετρήσανε έντεκα……

Έγινε ονομαστικό προσκλητήριο…..

Και βρήκαν τον «παραπανίσιο» στρατιώτη….

Τότε τον ρώτησαν γιατί είχε εισχωρήσει στο απόσπασμα που θα εκτελούσε τους πολιτικούς……

Αυτός απάντησε με θυμό…….” Γιατί είμαι Μικρασιάτης..!!!!!!!!.”

Και τον άφησαν να πυροβολήσει…..

Ο Πλαστήρας δεν τους προειδοποίησε τότε ότι θα τους εκτελέσει την ώρα που έμπαινε έφιππος με το τάγμα του στην Αθήνα…..

Απλά τους συνέλαβε και τους οδήγησε σε δίκη χωρίς να ακούσει ούτε τα παρακάλια του ίδιου του Βενιζέλου αλλά και κανενός ξένου πολιτικού για επιείκεια στην ποινή……

Αθήνα , σήμερα……

Σήμερα ο κόσμος αυτό που κάνει συνέχεια με τις συγκεντρώσεις του είναι να προειδοποιεί….

….. αυτούς που δεν έχουν αξιοπρέπεια……

Και κάθε μέρα ο Έλληνας ζητά την διατήρηση της αξιοπρέπειάς του …και την αξιοπρέπεια της πατρίδας του…

… αλλά όταν θα εξαντληθεί η υπομονή του….

… πιθανόν να μην τους κάνει ούτε δίκη…….

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ


Γιατι πιστευω πως σημερα στην πατριδα γεννηθηκαν
10.000.000 τρομοκρατες.
Δε θα ντροπιάσω τα όπλα μου,
ούτε θα εγκαταλείψω τον συμπολεμιστή μου
όπου κι αν ταχθώ να πολεμήσω,
θα υπερασπίζω τα ιερά και τα όσια,
και μόνος και με πολλούς,
και την πατρίδα δε θα παραδώσω μικρότερη...

αλλά μεγαλύτερη και δυνατωτερη απ' όση θα μου παραδοθεί.
Θα πιστεύω στους Θεούς
και στους ισχύοντες νόμους θα υπακούω,
και σε όσους άλλους νόμιμα θεσπισθούν.
Κι αν κάποιος αναιρέσει ή αμφισβητήσει
τους θεσμούς δεν θα το επιτρέψω,
θα τον πολεμήσω είτε μόνος είτε με όλους.
Και τις ιερές παρακαταθήκες των πατέρων θα τιμήσω.

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Κορυφαία ανέκδοτα, αντίδοτο στην κυβερνητική τραγωδία.

Δυο γριές συναντιούνται στο δρόμο και αρχίζουν τη συζήτηση:
- Άσε, πού να στα λέω!
- Για πες μου…
- Χθες είδα έναν βιαστή στο πάρκο.
- Μη μου το λες. Και τι έκανες;
- Άρχισα να τρέχω!
- Και μετά, για πες μου, μη με κρατάς σε αγωνία.
- Έτρεχα, έτρεχα, έτρεχα…
- Συνέχισε. Τι έγινε μετά;
- Έτρεχα, έτρεχα, έτρεχα…
- Ναι, και;
- Ε, δεν τον πρόλαβα!…


O Γιώργος και η Μαρία γνωρίζονται ερωτεύονται και μετά την πρώτη φορά που… ξαπλωμένοι συζητάνε:
-Θα σε λέω Ευα, λέει ο Γιώργος.
-Γιατί Ευα; τον ρωτάει η Μαρία.
-Γιατί είσαι η πρώτη μου, της απαντάει Γιώργος.
-Ωραία και εγώ τότε θα σε λέω Peugeot, του λέει η Μαρία.
-Γιατί Peugeot; την ρωτάει.
-Γιατί είσαι ο 307ος!

Είναι ένας αγρότης με την γυναίκα του στο χωράφι και τσαπίζουν για να σπείρουν.
Ξαφνικά αρχίζει και βρέχει όμως συνεχίζουν χωρίς να ενδιαφέρονται.
Πέφτει ένας κεραυνός σε ένα δέντρο κοντά τους.
Κοιτάει με απορία ο αγρότης στον ουρανό και λέει:
- Εεεε, ντε!
Πέφτει και δεύτερος κεραυνός σε ένα άλλο δέντρο δίπλα τους.
Αγανακτισμένος λέει ο αγρότης:
- Εεεε, ντε!
Ξαφνικά πέφτει τρίτος κεραυνός και χτυπάει την γυναίκα του, κοιτάει στον ουρανό ο αγρότης και λέει:
- Αντε ντε!!!



Πάει ένας Κύπριος στα everest.
-Θέλω ένα σάντουιτς
-Τι να βάλω μέσα?
-Τυρίν, ντομάταν, πιπεριάν…
-Ρε φίλε, σε παρακαλώ, μπορείς να μη βάζεις “ν” στο τέλος των λέξεων?
-Οκ!
-Συνέχισε λοιπόν, τί άλλο να βάλω στο σάντουιτς?
-Ζαμπό, μπέικο…

Άκου να δεις τι έγινε χθες
-Τι τι;
-Γνώρισα μία φανταστική γκόμενα σε ένα μπαρ…
-Για λέγε, για λέγε..
-…και της είπα να έρθει από το σπίτι για ποτό, και ήρθε.
-Τι λες τώρα? Για λέγε, για λέγε…
-Ήπιαμε εκεί δυο ποτάκια, ζεστάθηκε η κατάσταση και ξαφνικά μου λέει.
“Μπορείς σε παρακαλώ αν μου βγάλεις τη φούστα γιατί με στενεύει;”
-Τι λες τώρα; Για λέγε, για λέγε…
-Της βγάζω λοιπόν τη φούστα, τη σηκώνω με δύναμη και τη βάζω πάνω στο γραφείο δίπλα στο καινούργιο laptop.
-Τι λες τώρα; Πήρες καινούριο laptop;

Κάποια στιγμή ο Τοτός μπαίνει απότομα, χωρίς να χτυπήσει, στο δωμάτιο των γονιών του και βλέπει τον πατέρα του στην άκρη του κρεβατιού να προσπαθεί να βάλει ένα προφυλακτικό.
Ο πατέρας του τρομάζει, ντρέπεται και για να κάνει ότι, δήθεν, δεν τρέχει τίποτα, γλιστράει γρήγορα απ’το κρεβάτι και κάνει ότι, δήθεν, ψάχνει κάτω απ’το κρεβάτι.
Αλλά ο Τοτός απτόητος…
- Τι κάνεις εκεί μπαμπά;
- Να μωρέ, αποκρίνεται ο δικός του,… νο… νομίζω ότι είδα ένα ποντίκι και ήθελα να…
- Τι να το πηδήξεις;;;

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Μήπως πέρασε η ώρα σου;

Προς κυβερνήτη ρωμαϊκής επαρχίας:

Συγχώρεσέ με που γίνομαι απρόσκλητος συμβουλάτορας, τούτες τις μέρες του [Μαΐου] Ιουνίου, χωρίς, ίσως, να το χρειάζεσαι. Μα παίρνω το θάρρος, επειδή ούτε εξέλαβα τους καλούς σου τρόπους ως ανοησία ούτε αποδοκίμασα την αναρρίχησή σου στο αξίωμα επειδή έγινε κληρονομικώ δικαίω ούτε υποτίμησα τη νίκη σου επί του ενδοπαραταξιακού σου αντιπάλου.


Δύσκολα μπορεί να εξηγήσει κανείς πώς η Ρώμη έφθασε να κυβερνά τον κόσμο. Ίσως επειδή καταλάβαμε καθαρά και έγκαιρα πως υποτάσσοντας ξένους λαούς, αναλαμβάναμε την ευθύνη για την ευημερία τους. Τούτη η συνείδηση της ευθύνης διακρίνει τους βάρβαρους κατακτητές από τους κοσμοκράτορες.

Δεν είναι όμως υπεύθυνος όποιος αδιαφορεί για το μέλλον του λαού που υποτάχτηκε στην εξουσία του. Όποιος ξεπερνά το μέτρο εκείνο που επιτρέπει στην εκμετάλλευση να γίνεται ανεκτή. Και το μέτρο αυτό το ξεπέρασες με όσα έπραξες και με όσα παρέλειψες να πράξεις.

● Φύγε. Είναι ατιμωτικό να πετάς καλλιτέχνες στην αρένα για να αποσπάσεις την προσοχή του όχλου. Είναι ατιμωτικό να σε υποστηρίζουν μόνον ο ορκισμένος εχθρός του πατέρα σου μαζί με ένα χυδαίο έμπορα και τους αυλοκόλακες. Θα είναι σε λίγο ατιμωτικό να στηρίζεσαι μοναχά στις λεγεώνες. Και αυτές δεν θα σε υποστηρίζουν ούτε για πάντα ούτε άνευ όρων. Είσαι σίγουρος ότι μπορείς να αντέξεις τους όρους τους;

● Φύγε. Όλοι το έχουν καταλάβει ότι νιώθεις άβολα σε αυτήν την ασήμαντη επαρχία των τεμπέληδων και πολυλογάδων που ενδιαφέρονται περισσότερο για καβγάδες παρά για την αλήθεια. «Ο πραίτωρ δεν πρέπει να μεριμνά για τα ασήμαντα» δεν λένε εξάλλου οι παλιοί; Δεν θα χαθείς: έχεις φίλους σε όλη την Οικουμένη.

● [Φύγε. Έχεις ακόμα καιρό να κάνεις τη φυγή σου να φανεί ως ηρωική έξοδος].

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

ΠΩΣ ΝΟΙΩΘΕΙΣ ΟΤΑΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΕΝΑ ΠΟΙΗΜΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΠΡΙΝ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΤΙΧΟ ΣΑΝ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΟ





Ποιος είδε κράτος λιγοστό

σ' όλη τη γη μοναδικό,

εκατό να εξοδεύει

και πενήντα να μαζεύει;





Να τρέφει όλους τους αργούς,

νά 'χει επτά Πρωθυπουργούς,

ταμείο δίχως χρήματα

και δόξης τόσα μνήματα;





Νά 'χει κλητήρες για φρουρά

και να σε κλέβουν φανερά,

κι ενώ αυτοί σε κλέβουνε

τον κλέφτη να γυρεύουνε;





Όλα σ' αυτή τη γη μασκαρευτήκαν

ονείρατα, ελπίδες και σκοποί,

οι μούρες μας μουτσούνες εγινήκαν

δεν ξέρομε τί λέγεται ντροπή.







Σπαθί αντίληψη, μυαλό ξεφτέρι,

κάτι μισόμαθε κι όλα τα ξέρει.

Κι από προσπάππου κι από παππού

συγχρόνως μπούφος και αλεπού.







Θέλει ακόμα -κι αυτό είναι ωραίο-

να παριστάνει τον ευρωπαίο.

Στα δυό φορώντας τα πόδια που 'χει

στο 'να λουστρίνι, στ' άλλο τσαρούχι.







Σουλούπι, μπόϊ, μικρομεσαίο,

ύφος του γόη, ψευτομοιραίο.

Λίγο κατσούφης, λίγο γκρινιάρης,

λίγο μαγκούφης, λίγο μουρντάρης.





Και ψωμοτύρι και για καφέ

το «δε βαρυέσαι» κι «ωχ αδερφέ».

Ωσάν πολίτης, σκυφτός ραγιάς

σαν πιάσει πόστο: δερβέναγάς.







Δυστυχία σου, Ελλάς,




με τα τέκνα που γεννάς!




Ώ Ελλάς, ηρώων χώρα,




τί γαϊδάρους βγάζεις τώρα;




Γεώργιος Σουρής (1853-1919)

ΕΝΑ ΣΕΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ...ΔΙΑΒΑΣΤΕΤΟ...ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΤΕΤΟ...ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΣΑΣ






Τί θα συμβεί στην Τουρκία σε περίπτωση που δεν πέσει η κυβέρνηση Ερντογάν-ΑΚΡ τους επόμενους έξι μήνες:
1. Θα κηρυχτεί ιντιφάντα από τους Κούρδους, στη γραμμή Χακιάρι-Τζίζρε (Hakkâri-Cizre).
2. Θα επεκταθούν σε ολόκληρο το Κουρδιστάν οι διαδηλώσεις και οι μαζικές ενέργειες πολιτικής ανυπακοής και θα καταληφθούν το ένα μετά το άλλο ορισμένες νομαρχίες, στις οποίες στις οποίες θα υψωθεί η σημαία του ΡΚΚ.
3. Θα υποσταλούν οι τουρκικές σημαίες από τους δήμους που ελέγχονται από το κουρδικό Κόμμα Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP).
4. Θα γίνουν καμπάνιες που θα καλούν τους Κούρδους που καταπιέζονται να καταφύγουν στο Νότιο Κουρδιστάν (Βόρειο Ιράκ).
5. Θα γίνουν μαζικές επιθέσεις στις νομαρχίες, τα φυλάκια και τα στρατόπεδα των ΤΕΔ στο Κουρδιστάν.
6. Θα αρχίσουν απεργία πείνας χιλιάδες Κούρδοι, με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και των ΜΜΕ της Δύσης.
7. Παράλληλα με τις πόλεις του Κουρδιστάν, θα εκδηλωθούν μαζικές διαδηλώσεις υποστήριξης από τους Κούρδους που κατοικούν στις μεγαλουπόλεις ολόκληρης της Τουρκίας.
8. Θα γίνουν βομβιστικές ενέργειες και μαζικές δολοφονίες σε τουριστικά κέντρα και σε μεγαλουπόλεις της Τουρκίας.
9. Αμέσως μετά από αυτές τις φρικιαστικές εξελίξεις, η κυβέρνηση του ΑΚΡ θα ανακοινώσει ότι οι συζητήσεις που διεξάγονται με τον Οτζαλάν, κατέληξαν σε συμφωνία.
10. Με βάση τη συμφωνία αυτή, θα ψηφιστεί Γενική Αμνηστία, θα απελευθερωθεί ο Οτζαλάν και θα του αναγνωριστεί το δικαίωμα να ασχοληθεί με την πολιτική.
11. Το νέο Σύνταγμα θα είναι αποτέλεσμα συμφωνίας του Οτζαλάν και του Ερντογάν.
12. Στο νέο Σύνταγμα θα αλλάξει η ονομασία της χώρας και από Τουρκική Δημοκρατία θα ονομάζεται πλέον Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Ανατολής.
13. Θα αλλάξει η τουρκική σημαία και θα υιοθετηθεί μια νέα σημαία.
14. Τα κουρδικά θα ανακηρυχθούν δεύτερη επίσημη γλώσσα του κράτους.
15. Θα είναι ελεύθερη η εκπαίδευση στην κουρδική γλώσσα.
16. Θα περάσουμε στο σύστημα των Αυτοδιοικούμενων Περιφερειών, ενέργεια που θα αποτελέσει το πρώτο επίσημο βήμα για τη δημιουργία του Μεγάλου Κουρδιστάν.
17. Οι εξελίξεις αυτές που θα λάβουν χώρα στο τουρκικό Κουρδιστάν, θα δημιουργήσουν ανώμαλες καταστάσεις στους νομούς και τις μεγαλουπόλεις της Κεντρικής, της Δυτικής, της Νότιας Τουρκίας και των περιοχών του Μαρμαρά και του Πόντου και θα αρχίσει ανθρωποκυνηγητό στους δρόμους, με βάση την εθνική καταγωγή.
18. Ο Ταγίπ Ερντογάν, με το αιτιολογικό ότι διαταράσσουν την σταθερότητα και τη δημόσια τάξη, θα αρχίσει το ανθρωποκυνηγητό των Τούρκων εθνικιστών.
19. Θα γίνουν μαζικές συλλήψεις στους μεγάλους νομούς και στις μεγαλουπόλεις.
20. Την περίοδο αυτή θα μπει η Τουρκία σε μια εσωτερική διαμάχη που θα μοιάζει με αυτήν της Γιουγκοσλαβίας.
21. Το χάος που θα επικρατεί στην Τουρκία θα μετατραπεί σε εσωτερικό πόλεμο, προκαλώντας την επέμβαση των Ηνωμένων Εθνών.
22. Το ΝΑΤΟ θα αποβάλλει τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις και θα αποβιβάσει νατοϊκά στρατεύματα στα εδάφη της Ανατολής.
23. Ακριβώς τη στιγμή αυτή οι Κούρδοι θα ζητήσουν δημοψήφισμα, για να αποσπαστούν από την Τουρκία.
24. Μετά το δημοψήφισμα, οι Κούρδοι θα αποσπαστούν και επίσημα από την Τουρκία, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα διέξοδο στη Μεσόγειο.
25. Παράλληλα με τις εξελίξεις αυτές, το ζεστό χρήμα θα εγκαταλείψει την Τουρκία και το συνάλλαγμα θα εκτοξευθεί στα ύψη, με αποτέλεσμα την οικονομική κατάρρευση, που θα ανοίξει το δρόμο για τη χρεοκοπία της Τουρκίας, στο παράδειγμα της Ελλάδος.
26. ΗΠΑ και Ε.Ε., βλέποντας ότι ο Ερντογάν ολοκλήρωσε την αποστολή του, θα τον θεωρήσουν υπεύθυνο για τις εξελίξεις, επιφυλάσσοντας για τον ίδιο ένα τέλος χειρότερο από αυτό του Σάχη της Περσίας.
Τελικό συμπέρασμα: Αν δεν φύγει από τη μέση το ΑΚΡ, η Τουρκία οδεύει με βεβαιότητα στο διαμελισμό.
Και αυτό γιατί στο τουρκικό Κουρδιστάν έχει ήδη ανοίξει ο ασκός του Αιόλου και έχει δημιουργηθεί μια κατάσταση που δεν μπορεί να αντιστραφεί.
Υπάρχουν ορισμένοι που λένε ότι υπάρχει ο Μεγάλος Τουρκικός Στρατός ο οποίος δεν θα επιτρέψει κάτι τέτοιο. Ξεχνούν όμως όλοι αυτοί ότι ο Ερντογάν και το ΑΚΡ, απλά για να εκδικηθούν τον Κεμαλισμό και το κοσμικό κράτος, τα τελευταία τέσσερα χρόνια αποδυναμώνει με σύστημα τον τουρκικό στρατό.

ΣΟΚ! Υποθηκεύει τη χώρα ο προδότης όπως αποκάλυψε ο Ρομπάι!!!

[Ότι συζητούσαμε, για πώληση Ακρόπολης ή ελληνικών νησιών και γελούσαμε πριν ένα χρόνο όταν λέγαμε ότι αυτά δεν γίνονται συζητάει ο ΓΑΠ με τους δανειστές μας όπως αποκάλυψαν οι ίδιοι!!!]

«Βόμβα» από τον Χ. Βαν Ρομπάϊ. «Συζητούμε και τις υποθήκες για τα νέα δάνεια» δηλώνει ο πρόεδρος τoυ Ευρωπαϊκού Συμβουλίου


Σοκ και δέος από το νέο «τσουνάμι» μέτρων που έρχονται για τη συνέχιση της δανειακής βοήθειας προς την Ελλάδα με την τρόϊκα να περνά τη σκληρή γραμμή σε όλες τις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση.



Μέσα σε αυτό το κλίμα σαν «βόμβα» σκάει η αποκάλυψη του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάϊ ότι ο ΓΑΠ συζητάει με τους δανειστές τη λύση της υποθήκευσης περιουσιακών στοιχείων για να τη νέα δανειακή βοήθεια προς την Ελλάδα.



Μάλιστα όπως είπε ο κ. Ρομπάϊ το θέμα αυτό συζητείται στους κόλπους της Ε.Ε, της Ε.Κ.Τ και του Δ.Ν.Τ χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερα στοιχεία για το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις αυτές.

www.youtube.com/watch?v=Z1ygOhSvCVM&feature=player_embedded

Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

"δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερο και μπρος".

Σάλος από ποντιακά τραγούδια στην τουρκική τηλεόραση..

Μία Τουρκάλα πιτσιρίκα 10 ετών, η Μπιούσρα Γκεντς, με ποντιακές ελληνικές ρίζες έχει προκαλέσει συναγερμό στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας με τις εμφανίσεις της στην τουρκική τηλεόραση, όπου τραγουδάει και χορεύει στους ήχους καθαρά ελληνικής ποντιακής μουσικής.
Οι εμφανίσεις της μικρούλας Μπιούσρα προκαλούν κάθε φορά φρενίτιδα ενθουσιασμού στους Τούρκους τηλεθεατές, ανεβάζοντας σε δυσθεώρατα ύψη τις τηλεθεάσεις στους σταθμούς που εμφανίζεται, με τα ποντιακά της τραγούδια και....
τους χορούς της, συνοδεία ελληνικότατης ποντιακής λύρας.

Ήδη υπάρχουν πληροφορίες στην ελληνική ΕΥΠ, ότι Τούρκος στρατηγός...
την περασμένη Πέμπτη σε συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας –το περίφημο MGK- ανακοίνωσε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για πιθανή αναβίωση του ποντιακού αντάρτικου λόγω της απήχησης που έχει η Πόντια πιτσιρίκα στην τουρκική τηλεόραση. Προχωρώντας τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας, ο Τούρκος στρατηγός Οσμάν Μπαϊκούς είπε ότι πιθανά το 10χρονο κορίτσι να είναι η φανερή κορυφή μίας υπόγειας προσπάθειας αναβίωσης του ποντιακού αντάρτικου στην τουρκική επικράτεια και ότι αυτή η προσπάθεια πριμοδοτείται από τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες.
Φυσικά οι παριστάμενοι ανώτατοι στρατιωτικοί ηγέτες απέρριψαν κάθε περίπτωση ελληνικής ποντιακής προβοκάτσιας μέσα στην Τουρκία φρόντισαν όμως να στείλουν το μήνυμα σε Ερντογάν και Γκιουλ ότι «δεν πρέπει να είναι τόσο ανοιχτοί στην επίθεση φιλίας από την πλευρά της Ελλάδας».
Όπως τόνιζαν στο newsbomb.gr εξέχοντες Τούρκοι δημοσιογράφοι, όσο θα φτάναμε στις τουρκικές εκλογές της 12ης Ιουνίου, η σύγκρουση των «πασάδων» της Άγκυρας, δηλαδή αυτής της κατηγορίας Τούρκων αξιωματούχων που ανήκουν στο λεγόμενο «βαθύ κράτος» της Τουρκίας, με τους νεωτεριστές Ερντογάν και Γκιουλ, θα παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις. Το διακύβευμα θα είναι αν θα πρέπει η Άγκυρα να έχει μια βαθύτερη συνεννόηση με την Αθήνα ή αν θα πρέπει να μπούμε σε μια νέα ψυχροπολεμική περίοδο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.
www.youtube.com/watch?v=479kUTwEnBc&feature=player_embedded

www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=mZobl455ZlY

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Ο Δωδεκάλογος του Γύφτου...

Μες τις παινεμένες χώρες,
Χώρα παινεμένη...
θα 'ρθει κι η ώρα και θα πέσεις
κι από σέν' απάνου η Φήμη,
το στερνό το σάλπισμά της θα σαλπίσει,
σε βοριά κι ανατολή, νοτιά και δύση.

Πάει το ψήλος σου, το χτίσμα σου συντρίμι.
Θα 'ρθει κι η ώρα...
Εσένα ήταν ο δρόμος,
σε βοριά κι ανατολή, νοτιά και δύση,
σαν το δρόμο του ήλιου γέρνεις,
όμως το πρωί για σε δε θα γυρίσει.

Και θα σβήσεις, καθώς σβήνουνε λιβάδια,
από μάισσες φυτρωμένα με γητειές,
πιο αλαφρά του περασμού σου τα....
σημάδια
κι από τις δροσοσταλαματιές...
θα σε κλαιν' τα κλαψοπούλια στ' αχνά βράδια
και στα μνήματα οι κλωνόγυρτες ιτιές.

Και θα φύγεις κι απ' το σάπιο το κορμί,
ω Ψυχή παραδαρμένη απ' το κρίμα,
και δε θά 'βρει το κορμί μια σπιθαμή,
μες στη γη για να την κάμει μνήμα...

Κι άθαφτο θα μείνει το ψοφίμι,
να το φάνε τα σκυλιά και τα ερπετά
κι ο καιρός μέσα στους γύρους του τη μνήμη,
κάποιου σκέλεθρου πανάθλιου θα βαστά.

Και χορό τριγύρω σου θα στήσουν,
με βιολιά και με ζουρνάδες...
γύφτοι, εβραίοι, αράπηδες, πασάδες
και τα γόνατά τους θα λυγίσουν οι τρανοί σου
και θα γίνουν, των ραγιάδων οι ραγιάδες...

Όσο να σε λυπηθεί της αγάπης ο Θεός
και να ξημερώσει μιαν αυγή
και να σε καλέσει ο λυτρωμός,
ω Ψυχή παραδαρμένη από το κρίμα!

Και θ' ακούσεις τη φωνή του λυτρωτή,
θα γθυθείς της αμαρτίας το ντύμα
και ξανά κυβερνημένη κι αλαφρή,
θα σαλέψεις σαν τη χλόη, σαν το πουλί,
σαν το κόρφο το γυναικείο, σαν το κύμα...
Και μην έχοντας πιο κάτου άλλο σκαλί
να κατρακυλήσεις πιο βαθιά στου Κακού τη σκάλα,
για τ' ανέβασμα ξανά που σε καλεί!

Θα αιστανθείς να σου φυτρώσουν, ω χαρά!
Τα φτερά...
τα φτερά, τα πρωτινά σου τα μεγάλα!

Κωστής Παλαμάς - (Πάτρα, 13/01/1859 - Αθήνα, 27/02/1943)

«Ο Δωδεκάλογος του Γύφτου», 1907 - (Απόσπασμα από τον Προφητικό)


Η κορυφαία έκφραση της "λυρικής σκέψης".

Στο πνευματικό του ταξίδι, ο Γύφτος θα γκρεμίσει και θα ξαναχτίσει τον κόσμο όλο. Θα απαρνηθεί τη δουλειά, την αγάπη, τη θρησκεία, τους αρχαίους, τους βυζαντινούς και όλες τις πατρίδες αλλά και θα τα αναστήσει όλα και πάλι, θα υμνήσει τον ελεύθερο λαό του και θα τραγουδήσει τον αδάκρυτο ήρωα.

Δείτε το συγκλονιστικό Βίντεο του Μax Keiser (με ελληνικούς υπότιτλους)

Δείτε τι είπε ο Max Keiser στην εβδομαδιαία εκπομπή του στο ρωσικό κανάλι RUSSIA TODAY.

Mίλησε για την αγανάκτηση, την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας και την προδοσία στην Ελλάδα.
Αποκάλεσε τον κ. Πρωθυπουργό : “Fly by night dictator” και άλλα πολλά..
Δείτε το Βίντεο http://www.youtube.com/watch?v=vMfj5SoN2MI&feature=player_embedded

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ “ΑΝΤΑΡΤΙΚΟΥ” – ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ – ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Αυτή την στιγμή: Αντεπίθεση εκβιασμού από το Μαξίμου. Επικοινωνούν με έναν προς έναν τους επίμαχους βουλευτές με το λεκτικό: Θα είσαι εσύ υπεύθυνος που δεν θα πάρουμε την πέμπτη δόση; Μιλάμε για στυγνό



Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που σας είχαμε μεταδώσει πρώτοι για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ. Αυτή την στιγμή στην βουλή λοιπόν:
•Ο Φίλιππος Πετσάλνικος καλεί βουλευτές στο γραφείο του προκειμένου να τους ενημερώσει ότι εάν υπάρξει ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΙΑΡΡΟΗ ΣΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ, ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ!

•Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που διακινούν το κείμενο αντίδρασης είναι: Περλεπε – Σηφουνάκη (Ευβοίας), Σοφία Γιαννακά, Οδυσσέας Βουδούρης, Ανδρέας Μακρυπίδης, Πάρης Κουκουλόπουλος.
•Αυτή την στιγμή εκδηλώνεται και κίνημα 15 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που θα βγουν με κοινή δήλωση ανακοινώνοντας ότι δεν θα είναι πάλι υποψήφιοι!
•Πριν από λίγο ομάδα των λεγόμενων “εκσυγχρονιστών” με επικεφαλής τον ΦΛΩΡΙΔΗ, αποχώρησαν από την βουλή προς άγνωστη κατεύθυνση για “γεύμα”.

Η ΕΙΔΗΣΗ ΒΟΜΒΑ ΟΜΩΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΥΝΤΟΜΑ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ, αναμένονται οι παραιτήσεις – βόμβες τριών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ!

Χάκερς προτρέπουν για επίθεση στην ιστοσελίδα του ΔΝΤ!

Χάκερς του Διαδικτύου της ομάδας "Anonymous" απηύθυναν σήμερα έκκληση για μια online επίθεση εναντίον του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, σε διαμαρτυρία κατά των αυστηρών περιορισμών που επιβάλλονται στην Ελλάδα στο πλαίσιο της οικονομικής διάσωσης της.

Ένα "tweet" που εστάλη από τους "Anonymous Operations", με τη χρήση της λέξης-κλειδί "Operation Grece" καλεί τους συνδρομητές στον λογαριασμό του στο Twitter να επισκεφθούν μαζικά την ιστοσελίδα του ΔΝΤ, προφανώς σε μια προσπάθεια να καταποντίσουν την ιστοσελίδα και να την κάνουν ανενεργή.
Δεν ανέφεραν πάντως τι ώρα θα αρχίσει η επίθεση, που ονομάζεται "άρνηση υπηρεσίας".

Το μήνυμα παραπέμπει επίσης σε μια ιστοσελίδα που επικρίνει το πρόγραμμα τος λιτότητας που επιβλήθηκε στην Αθήνα, και συνδέεται με την καταβολή βοήθειας 110 δισ. δολαρίων που χορηγούν η ΕΕ και το ΔΝΤ.

Το Ταμείο, διαβεβαίωσε ότι έχει λάβει μέτρα για να αποφευχθεί η παράλυση της ιστοσελίδας του.
"Είμαστε ενήμεροι για την απειλή, και έχουμε λάβει τα κατάλληλα μέτρα", δήλωσε ο Μπιλ Μάρεϊ, εκπρόσωπος του ΔΝΤ.

Φωτιά στον Έβρο καίει στρατόπεδο που προοριζόταν για κέντρο λαθρομεταναστών!

Δεν υπάρχει πλέον ή δεν είναι κατοικίσιμο τουλάχιστον άμεσα το στρατόπεδο Φιλιρίδη της Καρωτής Διδυμοτείχου, που ήταν ανενεργό και εγκαταλειμμένο, μετά από φωτιά που κατέκαψε τα κτίριο. Τελείως... συμπτωματικά, προοριζόταν να μετατραπεί σε Κέντρο φύλαξης λαθρομεταναστών. Η φωτιά ξπέσπασε από άγνωστη αιτία χθες το βράδυ με αποτέλεσμα να κάψει τις στέγες όλων των κτιρίων . Από την πυρκαγιά υπέστησαν ζημίες πέντε από τα κύρια κτίρια του στρατοπέδου.

Εν τω μεταξύ, σήμερα στη μια το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία Διδυμοτείχου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των κέντρων κράτησης μεταναστών. H συγκέντρωση πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Δήμου.

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Αριστοτέλης

Αριστοτέλης


«Ο καλός ο νομοθέτης, καθώς κι ο αληθινός πολιτικός, δεν πρέπει να ξεχνούν πως όχι το απόλυτα άριστο, αλλά εκείνο που από τα πράγματα αποδείχνεται σχετικά καλύτερο, πρέπει να προτιμείται σε κάθε δοσμένη περίπτωση.»